top of page

Projekt címe:

Napelem tartószerkezet gyártó kapacitás létrehozása az Electron Holding Zrt.-nél

 

Kedvezményezett neve:

Electron Holding Zártkörűen Működő Részvénytársaság

 

A szerződött támogatás összege: 

178 033 971 Ft

A támogatás mértéke:

50%

A projekt tartalmának bemutatása: 

Cégünk jelen pályázat keretén belül szeretne feldolgozó ipari tevékenységet indítani - 2511'08 Fémszerkezet gyártása – TEÁOR kód alatt, és a gyártás területére is kiterjeszteni szolgáltatásait. A cég kétéves működése alatt már sikeresen túl van első termékfejlesztésén is, hiszen megterveztük, kifejlesztettük és bérgyártásban gyártatjuk saját, engedélyeztetett napelem tartószerkezeteinket.

A gyártási tevékenységgel egy teljes technológiaváltásra lenne képes cégünk és a teljes termelési értékláncot házon belül valósítanánk meg, létrejön egy új szolgáltatás és új terméket is tervezünk piacra vinni. Saját fejlesztésű és tervezésű napelem szerkezeteinket is saját magunk tudnánk gyártani és forgalmazni, értékesíteni.

A cég új gyártó tevékenysége egyértelműen új gazdasági lehetőségeket és további piaci pozíciót eredményez, ezzel a térségbeli stabilitása és versenypozíciója is nő. A jelen gazdasági versenyhelyzetben elkerülhetetlen egy fenntarthatóbb gazdasági modell, amely érdekében saját eszközökkel, a külföldi import kihagyásával sokkal gazdaságosabban valósuljon meg a cég szolgáltatás nyújtása, amely egy rentábilis projektet vetít előre, ezáltal segítve a jelenlegi munkahelyek fenntarthatóságát és további munkahelyek teremtését a közeljövőben.

A megújuló energiával kapcsolatos beruházások és a környezet védelem a jelen korban egy rendkívül fontos és kiemelt tevékenység. A projekt segítségével növelhető Magyarország részvétele ebben a kiemelten fontos szegmensben, és nyugat-európai importtól független magas színvonalú, komplex szolgáltatás valósul meg, amellyel versenypozíciónk egyértelműen megerősödik a projekt segítségével.

 

A projekt befejezési dátuma: 2022. 12. 25. 

 

Projekt azonosító száma: 

GINOP-1.2.11-20-2020-00050

szechenyi2020_jav_oldal.png
bottom of page